‘De Helix’ vermindert woningnood studenten

Over anderhalf jaar worden pas de eerste woningen opgeleverd, maar dinsdag heeft de te bouwen woontoren de naam ‘De Helix’ gekregen. Met het bekendmaken van de naam gaf wethouder Roeland van der Schaaf vanmiddag het startschot voor de bouw van de toren in de wijk De Hoogte.

Nijestee organiseerde een wedstrijd voor de nieuwe naam van het gebouw. Tussen 5 en 16 april ontving de woningcorporatie 435 inzendingen. De winnaar, Geert Jan Arends, mocht zich naast de eer verrijken met een stadsfiets ter waarde van 500 euro.

De toren gaat ruim tweehonderd woningen tellen en moet daarmee een nieuwe impuls geven aan de krappe woningmarkt in de stad. Daarvan gaan vooral studenten en jongeren profiteren. Zonder vertraging worden de eerste woningen eind 2019 opgeleverd.