Amy Pieters wint Healthy Ageing Tour

sport

Wielrenster Amy Pieters van de ploeg Boels-Dolmans heeft zondag de Healthy Ageing Tour gewonnen. De vijfdaagse koers voerde door Noord-Nederland en eindigde in de stad.

De start en finish van de vijfde etappe vonden plaats op de Vismarkt. De laatste etappe van de koers werd een prooi voor de pas 20-jarige Aafke Soet van WNT-Rotor Pro Cycling. Zij demarreerde in de laatste ronde door de stad uit de kopgroep.

Amy Pieters droeg al vanaf de tweede dag de leiderstrui. Haar ploeg Boels-Dolmans behaalde de meeste zeges: Anna van der Breggen won de proloog en Chantal Blaak pakte de vierde etappe. Ook de ploegentijdrit ging naar Boels-Dolmans.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel: