“Actie tegen tweedeling onderwijs”

nieuws
Foto: Liesanne de Haan

De PvdA Groningen wil actie tegen de tweedeling in het Nederlandse basisonderwijs. Die tweedeling groeide de afgelopen 20 jaar het hardst in Groningen.

Fractievoorzitter Carine Bloemhof wil dat ouders verleid worden om te kiezen voor de buurtschool, door nieuwe scholen te bouwen met het beste onderwijs. Bloemhof vindt ook dat ouders zelf een school voor hun kinderen moeten kunnen kiezen, maar daar zitten nadelen aan. Kinderen van hoogopgeleide en/of rijke ouders gaan vaak buiten de buurt naar school, in tegenstelling tot kinderen van laagopgeleide ouders.

De PvdA wil dat de gemeente in het onderwijs topprioriteit geeft aan het bestrijden van de tweedeling en aan kansen-ongelijkheid.

Deel dit artikel:

  1. En welke partij was hier in Groningen de afgelopen 20 jaar als bestuurder (mede) verantwoordelijk voor het gevoerde beleid? Iets met meneer F.de Vries c.s. En van welke partij is deze meneer lid? Heeft al meer dan genoeg ellende achtergelaten met zijn 20.000 extra studenten waardoor het studeren in Groningen van kwalitatief tot kwantitatief is verworden. Ik zou zeggen: ga eens met uw oud collega praten mevr.Bloemhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *