Aardbeving van 2,8 op schaal van Richter: ook in Stad gevoeld

nieuws

Bij het Groningse dorp Garsthuizen in de gemeente Loppersum is vrijdag aan het einde van de avond een aardbeving gemeten. De beving werd in een groot deel van de provincie gevoeld.

De beving vond plaats rond 23.30 uur op een diepte van 3,0 kilometer en had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Via Twitter komen berichten binnen dat de beving in een groot deel van de provincie, waaronder in de stad, gevoeld is. Onder andere de bevingssensor die in het Stadhuis is geïnstalleerd heeft de beving waargenomen. (Zie Tweet onderstaand)

Een beving van 2,8 wordt geclassificeerd als een ‘zeer lichte beving’ die qua kracht lichte objecten in bijvoorbeeld woonkamers kan laten bewegen.

Later meer.

Deel dit artikel:

 1. Hou toch eens op met dat vermelden van die 3 km diepte. Dat is de diepte waar het KNMI alle bevingen op zet, dat is niet de echte diepte waarop die plaatsvond. Dat vond misschien wel plaats op slechts 500 meter diepte en dus nóg verwoestender effect, maar dat kunnen ze niet meten. Door dit telkens te vermelden, bagatelliseer je het probleem alleen maar, mijns inziens.

 2. 1.
  Sinds wanneer is volgens OOGTV een beving van 2,8 op de schaal van Richter een zeer lichte beving…?
  RTL, KNMI en RTV Noord spreken over ´een echt krachtige beving´ die mensen in de woning doen schudden!
  2.
  Tegen de tijd dat deze beving in de stad Groningen ook wordt gevoeld, hoe reageert de lokale politiek hierop dan op?
  3.
  Er kwam zojuist een bekende politicus in het centrum van de Stad voorbijlopen, met zijn arm zijn echtgenote met grijze krullen.
  Beiden wandelden met een tred door het centrum alsof er iets gaande is…
  4.
  Hoeveel gebouwen en huizen zijn er in de Stad nu al kapot/beschadigd?
  En hoeveel schademeldingen liggen er nog op de plank?
  5.
  In het betonkernen van het Groninger Forum (De Beving) zitten prefab betontrappen die NIET bevingbestedenig zijn, aldus de trappenleverancier.
  Zit er in De Beving ook meet-apparatuur, bijvoorbeeld tiltmeters?
  6.
  Hoe zou het met de hongerstaker gaan….?

  Mevrouw Kiki

 3. Kennelijk is het nog niet uitgerommeld. Het kabinet gokt op minder bevingen waardoor de versterkingsoperaties een stuk goedkoper kunnen. Als het blijft beven dan wordt het nog een dure grap. Geen aardgasinkomsten, miljarden herstel en verstevigingskosten en nog een claim van Shell en ExxonMobil aan je broek, ook voor miljarden. Wie zouden daar voor gaan bloeden met de VVD in de regering?

  1. Als consument kunnen we ook een heel krachtig signaal afgeven.
   Niet meer tanken bij Shell.
   De enige plek waar des firma gevoelig is is de bankrekening.

   Ik tank nooit bij Shell. Jaren geleden steunde Shell het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Ik heb toen mijn eigen kleine miniscule bijdrage geleverd om ze onder druk te zetten.

   1. Andere maatschappijen zijn geen haar beter. Niet meer tanken bij geen enkele maatschappij.

 4. Dan wil je niet weten welke tankstations er allemaal bevoorraad worden uit de bulktanks van datzelfde Shell. Benzine is voor hen maar een klein deeltje van de omzet en dito winstgevendheid, dat zet dus totaal geen zoden aan de dijk.

  Aan de andere kant, als het rijk tientallen miljarden aan Shell en Exxon op zal moeten gaan hoesten, wordt verhoudingsgewijs gelijktijdig ook onze structurele “dweilen met de kraan open” bijdrage aan de EU met de te betalen miljarden verminderd, dus zal het de BV Nederland veel minder gaan kosten als wat men nu allemaal roept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *