Tijdelijke winkels in voormalig pand V&D

nieuws

Er komen tijdelijk winkels in het voormalige pand van V&D aan de Grote Markt. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

Het idee komt van vastgoed ontwikkelaar Ralph Steenbergen en hij krijgt van de eigenaar van het pand een half jaar om het plan uit te werken. Het moet een soort winkelcentrum worden waar grote en kleine winkeliers in de stad een plek krijgen. Het pand moet gezellig en toegankelijk worden met een Noorderzon sfeer zegt Steenbergen tegen de krant.

Topshelf zat tot voor kort in het V&D pand, maar dat werd geen succes. Volgens Steenbergen is Groningen ook geen stad voor winkels “die hoog over vliegen”.

Deel dit artikel:

 1. deze pand is ook geschikt voor twede hands goederen kraam huren en verkopen daar in die pand is daar heel goed geschikt voor maar moet de dag prijzen niet al te duur zijn .vr gr willemheidotting

 2. Het verlies van V&D en daarmee werkgelegenheid hebben we dus ook aan de gevestigde partijen te danken. In het bijzonder VVD PvdA en D66. Zij lieten de buitenlandse investeerder toe, waardoor dit concern werd leeggezogen voor de aandeelhouders. Zelfs het personeel moest worden leeggezogen met 5,8% voor nog meer winst aan de aandeelhouders, maar dit werd afgewend via een gerechtelijke procedure. Uiteindelijk heeft dit slechte ondernemerschap V&D de kop gekost en werkgelegenheid.

  1. Het verlies van V&D hebben wij te danken aan een hedgefund, wat het volledige bedrijf overnam, het onroerend goed verkocht en dit door Vendex terug liet huren, waarbij het bedrijf zelf volledig werd gefinancierd, welke rentelasten zo hoog waren dat dit nooit terugverdiend kon gaan worden. Tel daarbij op dat verkopen via internet een enorme vlucht namen waardoor men goedkoper, modieuzer en sneller aankopen via internet aan ging kopen dan dat men met het openbaar vervoer vanaf een P+R op de Grote Markt terecht komt.
   Ook de HEMA onderging ditzelfde lot, zij het dat deze het hoofd nog wel boven water weet te houden.

   Ondanks het feit dat wij een ontzettend luie wethouder economische zaken kenen in deze stad, heeft deze er niets mee van doen, evenzo waar het om de door jou aangehaalde partijen in Den Haag ging of gaat. Dan zou je wereldwijd de hedgefunds aan moeten gaan pakken , maar dat zal nooit aan gebeuren.Deze worden namelijk geleid door hen welke het werkelijk voor het zeggen hebben in deze wereld

   1. Waar jij op doelt; zijn dus ook de voortvloeisels, waar ik dus over heb geschreven. Uiteindelijk werd de neerwaartse spiraal alsmaar heftiger. Met als laatste episode; om de verhurende partijen daarover aan te spreken, voor een lagere huur. Om het zaakje nog enigszins overeind te kunnen houden. Nederland heeft ooit de effectenbeurzen bedacht om te speculeren. Laat Nederland, dan ook het voortouw nemen voor het afschaffen van de effectenbeurzen. Want de werknemer wordt alsmaar verder uitgeknepen door de huidige constructie. Met nadruk op huidige. Vroeger met het bestaan van de effectenbeurzen, was er nog geen sprake van geopolitiek en de globalisering. En daar ligt tegenwoordig de crux en het gevaar. Het is politiek Den Haag, dat deze constructie via de EU heeft toegestaan. En terecht dat je opmerkt, dat het stadsbestuur daar buiten staat. Hoewel de V&D in Groningen een goedlopende en winstgevende vestiging was. En zich niet gek liet maken door de internethype. En het stadsbestuur, wel bijstandsgerechtigden bij de V&D in Groningen liet werken. Indirect, heeft het stadsbestuur dus wel meegewerkt aan deze speculanten voor een hoger rendement. Ronduit fout!

 3. De gemeenteraad zal het gebouw wel willen neer halen en daar een gigantische asymmetrisch bol te plaatsen in fel geel uitgevoerd uiteraard komt er eerst een beleidsplan vol met leugens.

 4. Ik ben voorstander om die saaie grijze blokkendoos te slopen. En niet alleen nieuwe gevels, ik bedoel de inhoud van die blokkendoos is ook niet gezellig en niet uitnodigend. Het hele blok mag ook wel weg en dan met het blok van de ABN AMRO erbij. Zet er iets nieuws neer, (semi) overdekt met meerdere verdiepingen inclusief een benedenverdieping. Een onderdoorgang waar de huidige weg ligt tussen v&d en abn voor fietsers en voetgangers. Een soort verkleinde paddepoel zeg maar. Maar dan gericht op dat het daglicht veel naar binnen kan komen.

  Maar zal wel niet gebeuren aangezien de abn net gerenoveerd is.

 5. http://www.dvhn.nl/groningen/Wat-wordt-de-nieuwe-bestemming-van-het-leegstaande-VD-pand-21169756.html

  Toen de deuren van V&D definitief dicht waren, had dat een enorme impact op sommige bezoekers.
  Die waren diep geraakt.
  Zo liep een iet wat autistische meneer verdwaald voor de deur en de glazen gevel heen en weer, omdat hij niet meer naar ´zijn´ winkel kon.
  Ik vond dat zo intens sneu voor hem, dat ik besloot om met hairspray iets op het raam te spuiten om duidelijk te maken dat het echt voorbij was.
  En dat dat heel erg jammer was.
  Ik dacht dat de tekst ´Jammer´ direct verwijderd zou worden.
  Maar de tekst heeft er weken en weken op gestaan.

  Ik ging heel graag naar de V&D chocolade afdeling.
  Ik hoop dat het goed gaat met deze nieuwe invulling.

  Maar:
  Ik ben benieuwd naar de huurprijs.

  De Stichting Groninger Forum moet 900.000,= per jaar betalen in het 10 etage´s hoge nieuwe Forum-gebouw.
  In het huidige pand – in de Boteringestraat- betalen ze 965.000,= per jaar.

  https://www.groningerforum.nl/gf/jaarverslagen/GFjaarverslagFinancien2016.pdf

  Mevrouw Kiki

 6. Dat is niet correct mevrouw Kiki, de Groninger Forum bibliotheek dient dat bedrag als huur te gaan betalen in het Huis van Niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *