Studenten moeten de spits verlaten

Donderdagochtend kregen de eerste twee studenten een e-bike doordat zij hun week ov omwisselden voor een weekend ov. Het project Bea-Bike moet ervoor zorgen dat studenten uit de spits verdwijnen. 

De eerste twee e-bikes werden uitgedeeld door Paul de Rook, volgens de wethouder wordt het openbaar vervoer alleen maar drukker door de aanpak van de ring.

Er zijn op het moment 84 van de 100 e-bikes vergeven. Studenten die tussen de 10 en 20 kilometer moeten afleggen naar hun onderwijsinstelling komen in aanmerking voor de elektrische fiets. Aanmelden kan nog altijd.

Deel dit artikel:

 1. En HET MONSTRUM slokt al zoveel geld op waar iedereen voor opdraait.
  Laat die jongelui toch lopen en/of fietsen zonder stroom.

 2. Een spreiding van de studenten is zéér gewenst. Zodat ze ook in een Assen wonen als voorbeeld. Het komt de woningmarkt in de stad Groningen ten goede. Het huidige beleid is een lik-me-vestje beleid, waar niet over is nagedacht en de gevolgen die dit heeft.

  Groningen weer van ons. Van zijn oerbewoners!

  1. Want Assen heeft geen oerbewoners? Bovendien zitten ze dan de forenzen in de weg in de trein. Assen is ook te ver voor electrisch fietsen. Met een speed pedelec zou het kunnen. Hou eens op met het over de schutting gooien van problemen Otto.

  2. Assen heeft ook zijn oerbewoners. Blij, dat je de ‘problemen’ erkend. Tja, en het zijn dezelfde partijen die jij aanhangt, dat een fietssnelweg heeft aangelegd voor zelfs de ‘gewone’ fietser naar Assen. De boodschap luidt, dat wij als oerbewoners de politieke agenda in de toekomst gaan bepalen. De proporties dat met het huidige beleid dat op ons afkomt is bedacht en omarmd door lieden, die niets met Groningen hebben en de ‘problemen’ juist hierdoor zijn ontstaan, waardoor zijn oerbewoners het onderspit zijn gaan delven.

   Dank voor het medeleven van zijn oerbewoners. Ze zijn je erkentelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *