Nhung Dam en Karin Sitalsing winnaars prijs Groninger boek

nieuws
Foto: Henk Veenstra

De schrijfsters Nhung Dam en Karin Sitalsing hebben de prijs gewonnen voor het beste Groningse boek. Dat werd zondag bekendgemaakt in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.

De in Groningen geboren Nhung Dam kreeg de eerste prijs in de categorie fictie, Karin Sitalsing won in de categorie waargebeurde verhalen. “Duizend vaders”, de debuutroman van Dam, gaat over een Vietnamese familie die per boot het vaderland ontvlucht en in Nederland terechtkomt. Het boek “Boeroes” van Sitalsing beschrijft de geschiedenis van blanke Surinamers. Er waren in totaal 75 inzendingen.

Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage kreeg de Kees van der Hoef-prijs, voor zijn bijdrage aan het literaire klimaat in Groningen. Van der Hoek kon daar zelf niet meer bij zijn: hij overleed afgelopen woensdag.

Deel dit artikel: