Leon van Gelder brengt jongeren in contact met ouderen

Jongeren in contact brengen met ouderen en omgekeerd. Dat is het doel van het project Newskool Oldskool van de Leon van Gelderschool. “Het grappige is eigenlijk dat er niet zoveel verschillen zijn.”

Het idee voor het project ontstond ongeveer een jaar geleden. Bij docenten op de school viel het op dat de leefwerelden van plussers en pubers ver uit elkaar liggen. Om dit te verbeteren werd het project opgezet waarbij jongeren in gesprek gaan met senioren. “Er zijn 35 groepjes gevormd die uit vier á vijf leerlingen en één of twee ouderen bestaan”, vertelt Elroy Gramsbergen van de school. “Ze vertellen elkaar verhalen hoe ze opgegroeid zijn, maar ze gaan ook op zoek naar elkaars overeenkomsten.”

Als alle overeenkomsten op tafel liggen wordt er een overeenkomst uitgezocht waar een presentatie om heen moet worden gebouwd. “Ze mogen een toneelstuk opvoeren, ze mogen muziek maken. Het doel is dat ze samen met de senioren iets gaan maken, gaan brainstormen.” Mocht het project positief verlopen dan zal het volgend schooljaar een vervolg krijgen.

Vanwege een technisch probleem zal het filmpje dat bij dit artikel hoort op een later moment online verschijnen.

Deel dit artikel: