“Het is geweldig dat we de Donkersgang mogen herinrichten”

De Donkersgang aantrekkelijker maken voor het publiek. Dat is de opdracht die studenten van het Alfa-college hebben gekregen. “Dit is echt heel leuk.”

De opdracht vloeit voort uit de innovatiewedstrijd Light Challenge 2018 waarin studententeams uit het Noorden en gemeenten samenwerken. “In onze binnenstadvisie hebben we opgetekend dat we de gangen en steegjes in de binnenstad willen aanpakken”, vertelt wethouder Joost van Keulen (VVD). “Deze steegjes zijn nu niet aantrekkelijk om te bezoeken, terwijl ze zo bijzonder zijn.”

De gemeente heeft voor de Donkersgang de samenwerking gezocht met een team van zes studenten van het Alfa-college. “We hebben de afgelopen weken eerst een oriëntatie gedaan in de steeg”, vertelt projectleider Aron Zuur van de groep. “Vervolgens hebben we een animatie gemaakt om te onderzoeken hoe bepaalde keuzes van ons uit gaan pakken.” De bedoeling is dat het project in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond. “Je kunt dan denken aan verlichting, maar ook aan het aanplanten van groen.”