Gruno’s Postharmonie verhuist naar gebouw MON

De Gruno’s Postharmonie uit de stad verhuist naar het gebouw van Muziek Organisatie Noord aan de Bieslookstraat. “We zijn heel blij met deze nieuwe plek.”

De Postharmonie zat de afgelopen decennia in een loods aan de Spaarnestraat aan de zuidkant van het Hoofdstation. “Vanwege de herinrichting van het stationsgebied moeten we daar vertrekken”, vertelt voorzitter Johan Zaagman van de Harmonie. “Vorig jaar januari zijn we begonnen met een zoektocht naar een geschikt pand, en kregen daarbij veel tips van leden en betrokkenen. Leegstaande kerkgebouwen, scholen, loodsen, alles is de revue gepasseerd.”

“Op een gegeven moment las ik in de krant over de zoektocht”, vertelt directeur Ruud de Vries van Muziek Organisatie Noord (MON). “Ik ben in de auto gestapt en ben naar ze toe gereden en nu zitten we hier.” Vanaf komende zomer gaat de harmonie in het gebouw repeteren. “Er moet nog het één en ander gebeuren. Daar in de hoek komt een ruimte waar onze steelband en Ëgerländerkapel kan repeteren, en hier komt dan de grote oefenruimte voor ons orkest.”

Deel dit artikel: