Groninger delegatie doet kennis op over waterstof in Japan

nieuws
Connexxion waterstofbus van Belgische Van Hool makelij. Foto: PPP/Wikimedia Commons

Een groep vertegenwoordigers van de gemeente en provincie Groningen, ondernemers en kennisinstellingen vertrekt zaterdag naar Japan. Ze brengen tot zondag 8 april op uitnodiging van de stad Hamburg een bezoek aan bedrijven en projecten in Kobe, Osaka en Tokio.

Groningen werkt al langere tijd samen met Hamburg. In beide steden speelt waterstof een prominente rol in de ambities op het gebied van verduurzaming. Groningen wil in 2035 volledig energieneutraal zijn en waterstof is een goed alternatief voor het Groningse aardgas.

Naast het vergaren van kennis willen de deelnemers, zoals Entrance, Gasunie en Groningen Seaports ook graag organisaties en bedrijven in Japan interesseren voor initiatieven die in de regio Groningen op het gebied van waterstof worden ontwikkeld.