Groningen wordt gastheer Nationale Sportweek

nieuws
Wethouder van Groningen: Paul de Rook ( D66 ) Portefeuille: Verkeer & Vervoer Cultuur Grote Markt oostzijde & Groninger Forum Sport

Groningen wordt één van de hostcities van de Nationale Sportweek 2018. Dat heeft wethouder Paul de Rook (D66) zaterdagavond bekendgemaakt tijdens de Nacht van Groningen.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF die als doel heeft om sport te promoten en om mensen aan het bewegen te krijgen. Honderden sportclubs, sportbonden en gemeenten openen dan hun deuren en verzorgen clinics, toernooien en demonstraties. De Rook liet zaterdagavond weten blij te zijn. “Dit is een erkenning dat de stad volop investeert in sport zoals de sportfaciliteiten, sportstimulering, vervangingsondersteuning en talentontwikkeling. Daarnaast zullen er allerlei mooie sportinitiatieven vanuit de sportclubs en sportaanbieders ontstaan tijdens de Nationale Sportweek zelf.”

Het is de vijftiende keer dat de Week gehouden wordt. In voorgaande jaren was er altijd één gastheer, maar om tijdens het jubileum het maximale uit de campagne te halen bestaat de Sportweek dit jaar uit vijftien dagen met vijf hostcities.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *