Griepgolf zorgt voor problemen

nieuws
foto: Bob de Vries

Topdrukte door de griepgolf zorgt ervoor dat het Martini ziekenhuis maatregelen moet nemen. De maximale capaciteit is op dit moment benut. Dit zorgt ervoor dat patiënten met een niet spoedeisende aandoening even moeten wachten. 

De griepgolf heeft ervoor gezorgd dat er meer patiënten met spoed zijn opgenomen. Door deze toestroom van spoedgevallen is de gehele capaciteit van het gebouw benut en al het beschikbare personeel ingezet. Er is maximaal beroep gedaan op de werknemers van het Martini ziekenhuis en de rek is eruit.

Omdat het ziekenhuis de zorg kwaliteit hoog wil houden, krijgen sommige patiënten één dezer dagen te horen dat hun behandeling wordt uitgesteld. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat op korte termijn de druk afneemt.

Er is een vergadering ingelast van het Regionaal Overleg Acute Zorg waarin gekeken wordt naar mogelijke andere maatregelen. Zo zou gekeken kunnen worden naar capaciteit elders in de regio, en het eventueel overnemen van spoedeisende gevallen. Maatregelen met effect op langere termijn worden dan ook besproken.