“Gebrek aan visie bij plannen Oosterhamrikzone”

wijken
foto: Rick van der Velde

Het OV-Consumentenplatform Groningen maakt zich zorgen over het gebrek aan gemeentelijke ambitie en visie op het verkeer van de toekomst.

Volgens het platform zijn de plannen voor de Oosterhamrikzone te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Voor het fietsverkeer is de benadering goed, maar voor de auto en de bus ontbreken de ideeën. Er is geen visie op de verkeersstromen in het hele gebied tussen Diepenring en het Van Starkenborghkanaal. Ook is niet bekend wat het betekent voor een CO2-vrije gemeente in 2035.

Het consumentenplatform adviseert daarom een breed ’totaalplan’, waarbij automobilisten worden verleid om de snelste weg naar de Ringweg te nemen. Ook moet het stadsbestuur serieus kijken naar ideeën om van Kardinge een entree van het UMCG te maken.