Eerste Groninger mosterd van Groninger mosterdzaad

nieuws

De eerste Groninger biologische mosterd die is gemaakt van zwart mosterdzaad van Groninger bodem is woensdag aan het provinciebestuur gepresenteerd.

Met het project ‘Proeftuin zwarte mosterd van Groninger bodem’ willen de boeren Edens en Havenga/Landgoud en de mosterdfabrikanten Abrahams Mosterdmakerij en Marne Mosterd de teelt van Groninger mosterdzaad en productie van Groninger mosterd weer bij elkaar brengen.

In het voorjaar van 2017 is gestart met de teelt van biologisch mosterdzaad. Door de nauwe samenwerking tussen de boer en de mosterdmakerij is er veel aandacht voor de teelt van het product,  De opgedane kennis over de teelt van mosterdzaad kan worden gedeeld met andere boeren in de provincie die mosterd willen verbouwen.