Aangifte tegen Defensie vanwege mortierongeval Mali

nieuws

Nabestaanden van de slachtoffers van het mortierongeval in Mali doen komende week bij de Koninklijke Marechaussee aangifte tegen het ministerie van Defensie en een aantal defensiemedewerkers. Dat melden diverse media.

De aangifte wordt gedaan door de naaste familie van de omgekomen militairen Kevin Roggeveld uit Groningen en Henry Hoving uit Winschoten. Ze houden defensie verantwoordelijk voor het gebruik van oude en ongekeurde Bulgaarse granaten. De ontploffing van een granaat kostte beide mannen het leven. De nabestaanden willen dat de verantwoordelijken worden opgespoord en voor de rechter komen.

Minister Hennis van Defensie is inmiddels afgetreden, maar de ware verantwoordelijken werken nog altijd binnen Defensie, aldus de nabestaanden.