Verzetsstrijder Geert Sterringa ereburger van Groningen

nieuws
Foto: http://www.geertsterringastichting.nl/

De in 1944 overleden verzetsstrijder Geert Sterringa heeft vrijdagmiddag postuum het ereburgerschap van Groningen gekregen. Hij komt in het Gulden Boek van Stad.

Sterringa (1876) was onderwijzer en één van de leiders van het communistisch verzet in de Tweede Wereldoorlog. In 1941 werd hij gearresteerd en hij overleed in 1944 in het concentratiekamp Buchenwald na allerlei ontberingen.

Sterringa was lid van de Provinciale Staten in Groningen voor de CPN en na zijn pensionering vlak voor de Tweede Wereldoorlog ook enkele jaren gemeenteraadslid in de stad Groningen.

Deel dit artikel:

 1. Ze bedenken allerlei opstapjes naar de superprovincie. Dit om sympathie te kweken. Vandaar deze ereburgerschap.

  Groningen weer van ons! Van zijn oerbewoners!

 2. Communistische verzetsleden kregen sowieso nooit de lof die zij verdiende,het staatsapparaat eert en eerde liever de nep helden uit de kring van dubbelspion Bernard.

  1. Of Communistische verzetsleden moeten de dood hebben gevonden tijdens de wereldoorlog II. Er zijn sowieso vele Communistische verzetsleden die de oorlog hebben overleefd, zelfs in het toenmalig Scholtenshuis zijn gemarteld, maar nooit de erkenning hebben gekregen. Overigens ook vele Communistische verzetsleden die het gewoon een plicht vonden, om dit te doen en nooit deze erkenning wilden!

   Mijn bezwaar met deze ereburgerschap, dat juist op dit moment komt. Zovele jaren later! Omdat het op het moment suprême heel goed uitkomt. Er is gewoon gezocht! Een Friese burgemeester, dat de andere Fries deze ereburgerschap geeft is sowieso erg ongelukkig!

 3. Huidige politieke bestuurders die handelen naar verzetshelden die ze niet mee hebben meegemaakt. Ik vind dat altijd een ongemakkelijke combinatie.

  TIP!
  Als burgemeester Peter den Oudsten:
  1. zich in gaat zetten om mij te bevrijden van het – reeds 8 jaar durende – totale ambtenaren
  contactverbod dat mij mede door den Oudsten is opgelegd …
  2. oplossingsgericht gaat handelen bij de levensgevaarlijke buurman-picktafel …
  3. de dodelijk valse Forum ontruimingsrapporten laat onderzoeken …
  Dan zal ik vaagjes beginnen te geloven dat er iets aan oprechtheid in hem zit.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *