“Tweede editie 112Groningen-dag wordt groter en spectaculairder”

nieuws
Foto: Erick Bakker

Groter en spectaculairder. Dat zijn de woorden die Martin Nuver van 112groningen.nl gebruikt als hij de tweede editie van de 112Groningen-dag introduceert. “We willen een mooie en leerzame dag aanbieden.”

In de zomer van 2016 werd de eerste editie gehouden. “Dit was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven”, vertelt Nuver. “Dit jaar bestaat mijn incidentenwebsite ook nog eens vijftien jaar dus een mooie gelegenheid om groots uit te pakken met brandweerkorpsen, ambulancezorg en politie en justitie.” De 112-instanties presenteren zich net als de vorige keer in en rondom Martiniplaza. Met demonstraties, het bekijken van voertuigen of het in gesprek gaan met hulpverleners.

“De brandweer bestrijdt niet in haar eentje grote rampen”
Dat deze editie groter is heeft te maken met een keur aan instanties die ook aanwezig zijn. “Het zijn allang niet alleen politie en brandweer meer die de rampen bestrijden. Bij een spoorwegongeluk wordt er bijvoorbeeld nauw samengewerkt met de incidentbestrijders van ProRail. Ook zij zullen in Martiniplaza zijn. Maar ook mensen van de landmacht, luchtmacht en de Veiligheidsregio gaan laten zien hoe zij te werk gaan, en hoe zij samen werken.”

Meer dan alleen blauwe lampen en sirenes

Nuver benadrukt dat de dag meer is dan alleen blauwe lampen, sirenes en spectaculaire demonstraties. “Zo’n dag is de ideale manier om mensen, jong en oud, iets te leren. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. Maar hoe kun je zoiets voorkomen? En wat moet je doen als het een keer mis gaat? Groningen een stukje veiliger maken, dat is het achterliggende doel van deze dag.”

De 112Groningen-dag wordt gehouden op zaterdag 16 juni.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *