Ronnie Flex naar Bevrijdingsfestival Stad

nieuws
Foto: Ben Houdijk

Ronnie Flex en zijn band Deuxperience komen dit jaar als Ambassadeurs van de Vrijheid naar het Bevrijdingsfestival in de Stad. Ronnie Flex is een van de zogeheten helikopteracts. De artiesten die optreden vragen rond hun optredens aandacht voor de  thema’s vrijheid en onvrijheid. 

Ronnie Flex, die in 2015 doorbrak met zijn hit Drank & Drugs, is blij met zijn ambassadeurschap: “Ik was altijd al geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en onvrijheid. Ik ga daar tijdens mijn optredens ook iets over zeggen. In de praktijk is het best moeilijk om dat aan te kaarten.” Op zijn linker bovenarm heeft Flex een tatoeage van Anne Frank: “Zij bleef optimistisch, en dat in een tijd van zo veel gevaar. Het voelt voor mij dan ook logisch om nu Ambassadeur van de Vrijheid te zijn”, aldus Ronnie Flex.

Naast Ronnie Flex zijn ook  DJ Fedde Le Grand en de band My Baby dit jaar ambassadeurs, maar zij treden niet in Groningen op.

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Eerder werden al Dotan, Jungle by Night en Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox aangekondigd.