Proeftuin werkloze vijftigplussers vrijdag van start

Expeditie050 is de naam van een proeftuin om vijftigplussers zonder werk weer aan de slag te krijgen. Vanaf morgen kan deze groep werkzoekenden terecht aan de Oude Ebbingestraat vlak naast Link 050.

“Geef de moed niet op en blijf gewoon je ding doen. Want mijn ervaring is dat er altijd kansen zijn”, aldus Arnold van Beek, zelf sinds een half jaar op zoek naar werk. Hij wil bij Expeditie 050 zijn netwerk inzetten om anderen te helpen maar wil ook kijken welke bedrijven en organisaties zich aanmelden en werk aanbieden.

Expeditie 050 is een werk- en ontmoetingsplek waar werkzoekenden contact kunnen leggen met werkgevers. Ook kunnen ze hun kennis en expertise delen.

“Dit is een project van onderaf. Dat betekent dat mensen zelf bepalen wat hun pad is naar werk. Andere werkzoekenden en ondernemers kunnen daarbij ondersteunen”, zegt Tinke Noest, projectleider bij Expeditie 050.

Expeditie 050 wordt mogelijk gemaakt door financiering door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.