Opnieuw slechts een punt voor FC Groningen

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - NAC.

FC Groningen heeft vrijdagavond voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis werd het tegen NAC 1-1. FC Groningen blijft daardoor dertiende staan in de eredivisie met 25 punten uit 25 wedstrijden.

FC Groningen begon beter aan de wedstrijd en na tien minuten schoot Mimoun Mahi op de paal. Aan de andere kant vloog een NAC aanval via FC Groningen verdediger Samir Memisevic naast. Een voorzet van Mahi kon door Tom van Weert net niet binnen getikt worden. Daarna kreeg NAC de beste kansen. Sergio Padt stopte een inzet van Mounir el Allouchi en vervolgens de rebound van Mitchell te Vrede. Padt pakte ook een bal van Lucas Schoofs die vrij voor hem op dook. Thomas Ageypong schampte nog de Groninger lat.

Padt kon na de pauze meteen aan de bak op een inzet van Ageypong. Na een paar mogelijkheden over en weer kwam FC Groningen na 68 minuten op voorsprong toen Mahi via NAC speler Pablo Mari  raak mikte. Tien minuten later raakte invaller Ajdin Hrustic voor FC Groningen de paal. Vlak daarna mikte Ritsu Doan op de lat. NAC begon aan te dringen en na 85 minuten maakte Te Vrede er 1-1 van. Beide ploegen kregen nog een aardige kans, maar moesten genoegen nemen met een puntje.

Deel dit artikel:

 1. Helaas was het weer erg matig en ook nog eens steenkoud. Geen reclame voor degenen die eens een keertje gratis naar het stadion konden. De seizoenkaarthouders, voor zover ze nog regelmatig een wedstrijd bezoeken, zijn al een beetje gewend aan het niveau.
  Weer met een fluitconcert het veld af, het wordt zo langzamerhand een vervelende maar begrijpelijke gewoonte.
  De spelers kunnen nu eenmaal niet veel beter, deze selectie herbergt weinig kwaliteit en dat zie je terug in het vertoonde spel en de plek op de ranglijst. Gefrustreerd reageren en iedereen de schuld geven en ontslag van deze en gene eisen helpt echt niet.
  De komst van Buijs als trainer heeft als grote voordeel dat hij niet veel salaris zal ontvangen, andere voordelen zullen nog moeten blijken. In de voetbalcarrière van Buijs is geen enkel moment te ontdekken waaruit blijkt dat hij een klein beetje verstand van het spel heeft. Hij rende vooral als een blind paard over het veld en smeet met energie. Hij heeft wel een uitstekende assistent, wellicht dat die een belangrijke rol kan spelen.

 2. Tom van der Looi is geweldig. Wat een potentieel sterk middenveld met Reis en Doan. Bacuna wisselde geslaagde acties met wat mindere af.

  Drost weer onthutsend. In balbezit nauwelijks toegevoegde waarde, en zonder bal bij de FC om te huilen. Vent pakt nooit een bal af. Wil spelers zien die als de tegenstander de bal heeft, zich als een tijger die voor de prooi gaat, wanen. Wat kon ik genieten van bijvoorbeeld Steffan Effenberg.

  Drost is één van de naweeën van Peter Jeltema. Hopen dat komende zomer deze erfenis afgehandeld en verwerkt is.

  Van Weert gaat ietsjes beter meevoetballen. Maar is ook absoluut géén strijder met loopvermogen. Doet me denken aan De Leeuw. Kon ook maximaal drie keer per helft druk op de keeper geven. Triest! Hoe zo heeft een twintiger wiens leven bijna volledig in teken van een fysieke sport staat, geen uithoudingsvermogenvermogen?

  Groningen moet de komende zomerstop Atalanta Bergamo benaderen mee te mogen doen met de eerste puur op conditie gerichte eerste weken van de voorbereiding mee te mogen doen. Of vier weken beginnen met ‘s-ochtends de beste 400 meter loper van Nederland mee te trainen. Voor tienduizend euro wil deze best zijn wedstrijd en trainschema omgooien. Henk Kraaienhof erbij om te beoordelen of iedereen zijn best doet, en om in de tweede middagtraining aan eerste meters te werken. Geen pijn willen lijden? Naar de beloften!

  Als Nijland en Jans straks Kemkers wegpesten, en hun ego’s en ideeën uit de tijd dat spelers zonder amfetamines in de mik (Feyenoord en Oranje in jaren zestig en zeventig) haast wassenbeelden leken, dus belangrijke vinden dan onze club, moeten ze echt snel optyfen.

  Gelukkig geen fluitconcert deze wedstrijd. Paar boe-roepers. En boosheid op Noord Degene die het over fluitconcert heeft, acteert om mij onduidelijke redenen, in het stadion te komen.

  Volgende week gelukkig weer Zeefuik. Te Wierik/Memisevic is ingespeeld een linkerrijtje centrale verdediging. Reis voor Drost. En hopelijk Veldwijk, in verband met degradatie-risico, weer met Mahi.
  Als Faber strijd met Veldwijk belangrijk vindt dan voortbestaan van club, maar op non-actief. Veldwijk heeft ook geen topsport-mentaliteit, maar legt er nog weleens een balletje in, en is als aanspeelpunt bijna categorie Genero Zeefuik. Prima voor de FC.

  1. Liever degraderen dan buigen voor een watje als Veldwijk,bovendien hebben ze hem niet nodig met deze selectie gaan ze nog wel wat puntjes sprokkelen en de clubs onder de FC moeten dat ook nog maar zien te doen.

   1. Met deze selectie hoeven we zeker niet te degraderen. Met Padt, Memisevic, Te Wierik, Van de Looi, Reis, Mahi hebben we een linkerrijtje-as. Doan is ook heerlijke voetballer. En Warmerdam, Reiziger, Bacuna kunnen ook wel wat.

    Maar moet Faber – wat mij betreft het type de ideale buurman – het wel goed neerzetten. 442, met Doan achter Mahi en Van Weert.

 3. VSH is overduidelijk niet bij de wedstrijd aanwezig geweest. Iedere diepe bal vormt een probleem voor de centrale verdedigers, dat zien we het hele seizoen al.
  Bacuna heeft geen eredivisieniveau, ook dat zien we wekelijks. Op dit moment is er geen alternatief omdat de selectie onthutsend zwak is. Dankzij een uitstekende keeper verliezen we niet alles.
  Supporters die terug verlangen naar de dikke Zeefuik kan ik niet echt serieus nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *