Opnieuw slechts een punt voor FC Groningen

FC Groningen heeft vrijdagavond voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis werd het tegen NAC 1-1. FC Groningen blijft daardoor dertiende staan in de eredivisie met 25 punten uit 25 wedstrijden.

FC Groningen begon beter aan de wedstrijd en na tien minuten schoot Mimoun Mahi op de paal. Aan de andere kant vloog een NAC aanval via FC Groningen verdediger Samir Memisevic naast. Een voorzet van Mahi kon door Tom van Weert net niet binnen getikt worden. Daarna kreeg NAC de beste kansen. Sergio Padt stopte een inzet van Mounir el Allouchi en vervolgens de rebound van Mitchell te Vrede. Padt pakte ook een bal van Lucas Schoofs die vrij voor hem op dook. Thomas Ageypong schampte nog de Groninger lat.

Padt kon na de pauze meteen aan de bak op een inzet van Ageypong. Na een paar mogelijkheden over en weer kwam FC Groningen na 68 minuten op voorsprong toen Mahi via NAC speler Pablo Mari  raak mikte. Tien minuten later raakte invaller Ajdin Hrustic voor FC Groningen de paal. Vlak daarna mikte Ritsu Doan op de lat. NAC begon aan te dringen en na 85 minuten maakte Te Vrede er 1-1 van. Beide ploegen kregen nog een aardige kans, maar moesten genoegen nemen met een puntje.