Onderzoek naar alternatief geothermie begonnen

nieuws

De organisatie WarmteStad gaat onderzoeken welke bron de bedrijven op Zernike en ongeveer 10 duizend huishoudens in Paddepoel en Selwerd in de toekomst gaat verwarmen.

WarmteStad maakt nu een longlist van allerlei opties als bron voor het warmtenet. Het gaat om een alternatief voor geothermie, dat in november werd stopgezet. Er zijn diverse alternatieven: biomassa, biogas, restwarmte, omgevingswarmte, zonthermie of een combinatie. Daarna wordt een analyse gemaakt, waarbij zaken als kosten, uitstoot en betrouwbaarheid centraal staan.

Het streven is nog voor de zomer een plan te hebben, dat goedgekeurd moet worden door de aandeelhouders: gemeente en waterbedrijf. De nieuwe duurzame bron kan volgens WarmteStad vanaf 2020 gaan draaien. Tot het zover is worden de bedrijven en woningen voorzien van warmte uit een tijdelijke warmtecentrale, die eind dit jaar klaar moet zijn.

Deel dit artikel: