Korfballers Nic. winnen thriller: handhaving nog mogelijk

De korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij hebben zaterdagavond belangrijke punten binnengesleept. Tegen Tweemaal Zes werd er met 24 – 25 gewonnen en daarmee is directe degradatie in ieder geval met een week uitgesteld.

De groen-witte korfballers waren uiteindelijk maar met één opdracht naar Maartensdijk afgereisd: winnen. Verlies zou namelijk directe degradatie betekenen naar de overgangsklasse. De drive om te winnen is vanaf de eerste minuut zichtbaar. Na vijf minuten spelen leidt men met 1 – 4. Tweemaal Zes weigert de handdoek echter in de ring te gooien en weet tien minuten voor het rustsignaal op 6 – 6 te komen. Daarna begint Nic. met een offensief waar de korfballers uit Maartensdijk geen antwoord op hebben. Door fraaie acties lopen de Groningers uit naar 10 – 15, wat ook de tussenstand is bij het rustsignaal.

In de tweede helft wordt het offensief voortgezet. Shay Conroy weet direct 10 – 16 te maken en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tweemaal Zes weigert echter te capituleren en komt langzaam dichterbij. Van 16 – 19 wordt het uiteindelijk in de slotfase 21 – 21. Het wordt een gevecht van leven en dood waarbij een glansrol is weggelegd voor Kevin van Haastrecht. De invaller maakt in de slotfase twee doelpunten van afstand en benut een strafworp. Tweemaal Zes probeert in de slotfase nog terug te komen maar hun antwoord komt te laat: 24 – 25.

Twee finales die gewonnen moeten worden
Ondanks de overwinning, waarmee Nic. nu vier punten heeft, blijft het op de laatste plaats staan. In de Hoofdklasse zijn dit seizoen nog twee wedstrijden te spelen. Volgende week wacht thuis KV Wageningen, en een week later is Unitas de tegenstander. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen.