Gladheid zorgt voor verkeersongelukken: één gewonde

Vanwege de gladheid zijn er dinsdagochtend in de provincie verschillende ongelukken gebeurd. Daarbij is in ieder geval één iemand gewond geraakt.

Eén van de ongelukken gebeurde rond 06.40 uur op de N7 tussen Driebond richting het Julianaplein. In een bocht raakte een automobiliste de macht over het stuur kwijt, sloeg daarbij over de kop en kwam naast de weg tot stilstand. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Een ander ongeluk gebeurde op de A7 tussen de stad richting Drachten. De weg was spekglad geworden waardoor twee auto’s van de weg gleden. Een derde kwam in de middenberm tot stilstand. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De verwachting is dat de gladheid tot 10.00 uur aanhoudt. Tot dat tijdstip geldt ‘code geel’ van het KNMI dat maandagavond al waarschuwde voor gladheid door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *