“Geweldig om 650 kinderen in een filmzaal te zien”

Een drukte van belang was het dinsdag bij het Groninger Forum aan het Hereplein. In het gebouw werd de zesde editie van het Soroptimist Filmfestival gehouden.

“We verwelkomen vandaag zo’n 650 kinderen van verschillende basisscholen”, vertelt Louise da Costa van de organisatie. “Scholen hebben van tevoren aan kunnen geven welke film zij willen zien, en aan de hand van de film gaan ze praten over het thema dat we dit jaar centraal hebben gesteld ‘de rechten van het kind’.

Britt heeft in één van de zalen de film ‘Bekas’ gekeken. “Het gaat over twee dakloze broertjes die vanuit Irak een bezoek willen brengen aan Superman die hun held is. De jongens leven in Koerdistan in volledige armoede, hebben geen dak boven hun hoofd, maar hebben toch die droom. Ik vond het een hele mooie film, ook omdat de verschillen met hoe wij hier in Nederland leven, en welke rechten wij hebben, zo verschillend zijn.”

Volgens Da Costa mag de zesde editie als een succes worden beschouwd. Volgend jaar vindt er wederom een editie plaats. Wanneer dit zal zijn wordt aan het einde van de zomervakantie bekendgemaakt.

Deel dit artikel: