Duizenden onderwijzers verwacht bij actie

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De organisatie van de lerarenstaking van het basisonderwijs verwacht woensdag zo’n vijfduizend mensen op het Suikerunie terrein. Daar kunnen ze zich inschrijven en naar sprekers en muziek luisteren.

Het is de derde dag dat in het noorden gestaakt wordt voor hogere salarissen en minder werkdruk. Ondanks toezeggingen uit Den Haag willen de onderwijzers meer geld.

Er dreigt de komende jaren een tekort van duizenden leerkrachten omdat het vak niet aantrekkelijk genoeg is. Bijna alle scholen in het noorden doen mee.

Deel dit artikel:

  1. Ontslaan dat werkschuwe tuig! Wekenlange vakanties, een riant salaris en 700.000 euro extra en dan nog niet genoeg.
    Nieuwe gemotiveerde krachten aannemen, waarbij de leerlingen centraal staan.

    1. Het extra bedrag wat jij vermeld klopt niet,het moet naar weten 270 miljoen voor basis onderwijs zijn.Ik heb overigens drie leerkrachten in de familie zitten en die klagen alle drie overigens nooit en vinden dat zij een fijne baan hebben.Helemaal als ze horen dat er familielid is dat elke morgen 6.00 uur de deur uitgaat en om 17.30 uur moe weer binnenkomt om vervolgens te douchen/eten en voor 22.00 weer in bed ligt omdat het anders niet vol te houden.(en er zijn zeer veel arbeiders die dit soort schema’s er op na houden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *