“Daden van De Huismeesters gevraagd om getto aan te pakken”

De bewoners van de schimmelwoningen in Selwerd zijn boos. Zo boos dat ze dinsdagavond een spandoek hebben opgehangen bij woningcorporatie De Huismeesters om aandacht te vragen voor hun problemen.

“Een jaar geleden werden de problemen van schimmel, vocht en kou aangekaart bij de woningcorporatie”, vertelt fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP. “Na vele gesprekken en bijeenkomsten beloofde De Huismeesters dat er na onderzoek in januari 2018 een renovatieplan klaar zou liggen. Maar ondertussen niks van dat alles. De huurders worden gewoon aan het lijntje gehouden.”

Getto van de Derde Wereld
“Het is hier het getto van de Derde Wereld”, zegt een bewoonster. “Ik woon hier nu vijftien jaar en vanaf het begin is er in mijn woning vocht en schimmel. De huizen zijn gedateerd maar ondertussen mag ik wel iedere maand braaf mijn zeshonderd euro huur betalen. Ik ben echt boos.”

“We mogen wel braaf onze huur betalen”
De bewoonster voegt toe dat de gesprekken die het afgelopen jaar met De Huismeesters gevoerd zijn heel prettig verlopen zijn. “Maar als het op actie aan komt, gebeurt er niets en worden we aan het lijntje gehouden.”

Harde acties niet uitgesloten
Met het ophangen van een spandoek is een nieuw hoofdstuk aangebroken in de affaire. “We zeggen nu dat we alleen nog in gesprek gaan met De Huismeesters als ze in dat gesprek concrete renovatieplannen aankondigen. Daarnaast sluiten we harde acties en eventueel een gang naar de rechter niet langer uit.”