Brand in EM2-loods voormalig Suikerunie-terrein (video)

In de EM2-loods op het voormalig Suikerunie-terrein heeft zondagmiddag brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om een fikse brand.

De eerste melding van de brand kwam rond 13.40 uur binnen op de meldkamer waarop direct een bluswagen, een hoogwerker en een schuimbluswagen ter plaatse werden gestuurd. De brand woedde in diverse strobalen die rondom de EM2-loods staan opgestapeld. “Toen de eerste wagens ter plaatse kwamen hadden we al snel een tekort aan bluswater”, vertelt een woordvoerder. “Daarop hebben we ook assistentie gevraagd van een watertankwagen van de blusgroep uit Eelde.”

De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling die richting de Peizerweg trok. Rond 14.45 uur liet Martin Nuver van 112groningen.nl weten dat het vuur afnam maar dat er nog flink wat rook vrij kwam. “Ik sprak zojuist met een brandweerman en die zei dat de schade in het gebouw mee valt. Het vuur woedt op dit moment echt in de strobalen die tegen de loods staan opgestapeld.”

14.55 uur:
De brandweer meldt dat het sein ‘brand meester’ is gegeven. “We hebben een deel van de strobalen uit elkaar gehaald om goed te kunnen blussen. Een aantal balen smeult nog. We gaan nu beginnen met nablussen.”

16.00 uur:
Volgens de brandweer is het gebouw in tact gebleven. “We zijn op dit moment met een mobiele kraan bezig om de smeulende resten stro bij het pand te verwijderen. Achter het stro bevindt zich een damwandprofiel. Dit profiel heeft doorslag naar binnen kunnen voorkomen waardoor het pand behouden is gebleven.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

EM2
De EM2-loods is één van de nieuwe gebouwen op het terrein. Het gebouw wordt gebruikt als poppodium en ging eind vorig jaar open.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl