Bedrijven bij transferium Reitdiep

Er komt bedrijvigheid bij het transferium bij de Reitdiepwijk. Daarvoor heeft het stadsbestuur een ontwerpbestemmingsplan gemaakt.

Er komt een benzinestation, een garagebedrijf en een autowasstraat. Dergelijke bedrijven passen bij een transferium, volgens de gemeente.

Daarnaast komt er een plek waar boodschappen van de nabijgelegen supermarkt afgehaald kunnen worden. Ook komt er een gezondheidscentrum, omdat het centrum te groot is om elders in de wijk een plek te krijgen.

Deel dit artikel:

  1. Binnen een straal van 2-3 minuten rijden vanaf de Reitdiepwijk vindt je 4 benzinepompen, 2 autowasstraten en een stuk of wat garagebedrijven. Wat is in godsnaam het nut van nog meer van dit specifieke type bedrijven?

  2. Raadselachtige deal tussen de Gemeente en … ?? Een Gezondheidscentrum naast een benzinepomp middenin een woonwijk ( want er komen straks ook nog meer woningen ten oosten van Stad) – wie verzint zoiets?? De PvdA-wethouder (ooit zelf ambtenaar bij de dienst Ruimtelijke Ordening) heeft weer heel wat uit te leggen.

  3. Een benzinepomp? In een woonwijk waar duurzaamheid nagestreefd wordt? Vlakbij woningen en scholen? En dat terwijl je, als je richting Aduard kijkt, de volgende benzinepomp ziet liggen. Richting stad staat 500 meter van de beoogde plek ook een benzinepomp….. Over 10 jaar rijden we op stroom, toch…? Gemeente, leg een mooi nieuw stadspark aan, breng het gezondheidscentrum richting de ( leegstaande) winkelpanden en laat het een groene wijk blijven…. Dan wassen we onze auto’s wel bij de reeds bestaande autowasstraten, die ook vlakbij zijn…..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *