Zanger Eddy Koekkoek overleden

nieuws

De Groningse zanger/gitarist Eddy Koekkoek is op 67-jarige leeftijd overleden. Koekkoek stond ook aan de wieg van allerlei initiatieven op het gebied van muziek.

Hij was al in het begin van de jaren zestig actief in de muziek. Daarnaast was hij discjockey, manager en gitarist of bassist in diverse bands, zoals the Rocking Tigers, Highway en Eddy & The Seventh Son. Ook zijn muziekcafé Koekkoek stond goed bekend.

Koekkoek was verder organisator en bestuurslid van de Stichting Pop, Sterren aan het Meer en De Vrije Hand. Hij stond bovendien aan de basis van het Groninger bandjes-festival Noorderslagting, de voorloper van Noorderslag. In 2013 bracht hij zijn laatste album uit, de Nederlandstalige CD ‘CHICO’. Hij speelde daarbij samen met Martijn Wassenaar, Gerrit Veen en Eddy Korma, alle drie voormalige medewerkers van OOG Radio en TV.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb Eddy heel lang geleden stevig in mijn hart gesloten toen hij student was bij de MBO IW, werkte als sociotherapeut bij de Van Mesdagkliniek en ik zijn docent was. Een gouden jongen met een gevoelige ziel.

    Dinie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *