Vrijdag sit in bij faculteit Letteren

nieuws

Studenten aan de RUG roepen op tot een vreedzame bezetting. Vrijdag tussen 13:00 en 15:00 is er een sit in, in het faculteitskantoor van de faculteit Letteren, op de derde verdieping van het Harmoniegebouw.

Dit onder meer als reactie op de brief van hoogleraar Eelco Runia in het NRC, waarin hij universele problemen aankaart binnen de academische gemeenschap. Bovendien hekelde hij het marktdenken en de eis om colleges in het Engels te geven, al zaten er alleen Nederlanders in de zaal.

Tijdens de sit in wordt de problematiek aan de hand van stellingen besproken. De grote onvrede bij staf en studenten werd eerder deze week versterkt door de reactie van het faculteitsbestuur. Die zou de docenten hebben gevraagd om journalisten niet te woord te staan.

Ook de inloopbijeenkomst die de faculteit in reactie op de ophef zelf organiseerde bleek geen succes, omdat er geen ruimte was voor discussie. Dit tot woede van staf en studenten die antwoorden wilden op vragen over het beleid van de faculteit.

Deel dit artikel: