Uitgedund FC Groningen hervat competitie in Tilburg

FC Groningen begint zondag aan de tweede seizoenshelft. Het treedt dan in Tilburg aan tegen Willem II. Tom van de Looi maakt zijn debuut tegen de club waar vader Erwin van de Looi aan het roer staat. 

De selectie keerde zondag terug van een trainingskamp in Spanje. Daar werden twee oefenduels verloren, tegen Club Brugge (2-1) en Dynamo Dresden (3-1). Tijdens de winterstop vertrokken Oussama Idrissi (AZ) en Ruben Jenssen (1. FC Kaiserslautern), maar vooralsnog haalde Groningen voor hen geen vervangers. Het lijkt erop dat hun vertrek intern opgelost wordt. Doordat Mimoun Mahi met een kuitblessure kampt, maakt Tom van de Looi uit de eigen jeugd zondag zijn debuut als controlerende middenvelder. Hierdoor verschuift Juninho Bacuna naar de plek onder de spitsen.

De FC hoopt tegen Willem II afstand te nemen van de onderste plaatsen. Eerder dit seizoen verloor Groningen in eigen huis met 0-1 van de Tilburgers. Toen kreeg Ajdin Hrustic al vroeg in de wedstrijd een rode kaart. De wedstrijd begint zondag om 14:30 uur in het Koning Willem II Stadion.