“Teleurstelling bij partners Yantai-project”

De teleurstelling overheerst bij de partners die betrokken zijn bij het opzetten van een dependance van de Rijksuniversiteit Groningen in Yantai in China. “We gaan ons nu beraden op de toekomst.”

“Het nieuws is nog erg prematuur”, zegt woordvoerder Gernant Deekens van de RUG. “Toch hebben we inmiddels alle partners kunnen spreken en daaruit blijkt dat de teleurstelling overheerst.” Deekens reageert daarmee op het nieuws van maandagmiddag waarin de Universiteitsraad opriep om te stoppen met de plannen in China. Enkele uren na deze oproep maakte het College van Bestuur bekend om de aanvraag van transnationaal onderwijs in Yantai niet in te dienen bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Of de plannen ook definitief van tafel zijn is ondertussen niet helemaal duidelijk. “Binnen de Rijksuniversiteit is er nog genoeg draagvlak aanwezig. Verschillende hoogleraren zien Yantai als een prachtige kans. Dat zie je overigens ook terug in de Universiteitsraad want in deze raad is men niet honderd procent tegen de plannen. De komende tijd gaan we aftasten wat er in China mogelijk is.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *