Schaker Jorden van Foreest wint broederstrijd tegen Lucas

sport

De 18-jarige Groninger Jorden van Foreest heeft gewonnen van zijn 16-jarige broer Lucas in de eerste ronde van de Challengers in het Tata Steel Chess Tournooi in Wijk aan Zee.

Jorden speelde met wit en wist in een Spaanse partij door een kwaliteitsoffer voordeel te krijgen. Ongetwijfeld had hij eerder kunnen winnen, maar na 62 zetten wist hij zijn broer toch te verslaan. Beide broers spelen mee in de sterk bezette Challengers, waarin 14 spelers de komende weken tegen elkaar uitkomen. Er zijn met Jorden van Foreest nog twee koplopers, namelijk Gordievsky en Korobov, de overige partijen eindigden in remise.

In Wijk aan Zee is naast de Challengers een nog sterkere Masters met 14 spelers. Daarin spelen onder andere de wereldkampioen Magnus Carlsen en de sterkste Nederlandse schaker Anish Giri. De Masters schaken ook een paar keer buiten Wijk aan Zee. Op woensdag 24 januari spelen ze in Groningen.

Deel dit artikel: