Nic. pakt met Ricky Wu geen punten

sport
Archieffoto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Het is de korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij zaterdagavond niet gelukt om punten te pakken in de Hoofdklasse A. In de eigen arena werd met 23 – 30 verloren van Groen Geel.

Voor de wedstrijd was duidelijk dat het een bijzondere match zou worden. In het team van de groen witte krijgers keerde namelijk een oude bekende terug: Ricky Wu. De Taiwanese korfballer speelde een aantal jaren geleden voor de Groningse club in een periode dat er op het hoogste niveau om de prijzen gestreden werd. Wu trekt deze maand voor een huwelijksreis door Europa, deed daarbij Groningen aan en omdat Nic. hem opnieuw lid had gemaakt mocht de Taiwanees zaterdagavond mee spelen.

Eerste helft
Nic. begon goed aan de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Sven Müller, Roos Verheugt en Gerben Boonstra komen de Groningers snel op een 3 – 0 voorsprong. Nic. is op het veld de baas en van 3 – 1 loopt men uit naar 7 – 2. Dat is het moment dat Groen Geel wakker wordt. De korfballers uit Wormer stomen op en acht minuten voor het rustsignaal is het 7 – 6 geworden. Ricky Wu had op dat moment al een aantal doelpogingen gedaan echter zonder resultaat. Met de hete adem van de korfballers uit de Zaanstreek in de nek lukt het wel, en tekent de Taiwanees voor de 10 – 8. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald op 12 – 10.

Tweede helft
In de tweede helft weet Groen Geel het kleine gaatje snel te dichten en loopt de score op van 14 – 14 naar 15 – 15. Het publiek begint zich te roeren en verwacht een bloedstollend spektakel. Zo ver komt het niet. Met nog veertien minuten te spelen loopt Groen Geel uit naar 18 – 20. Dat is het moment dat bij Nic. de kracht lijkt te verdwijnen. Groen Geel loopt uit van 18 – 23 naar 21 – 27. Uiteindelijk wordt door sterk spel van de korfballers uit Noord-Holland de eindstand 23 – 30.

Door het verlies blijft Nic. op de laatste plaats in het klassement staan met twee punten uit acht wedstrijden. Volgende week wacht de uit-wedstrijd tegen Rohda in Amsterdam. Dan zonder het geheime wapen Ricky Wu.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *