NAM moet waardevermindering huizen meteen vergoeden

nieuws

De NAM heeft de rechtszaak tegen de Stichting WAG over de waardevermindering van huizen verloren. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden dinsdagmorgen bepaald.

Dat betekent dat de NAM de waardevermindering van huizen meteen moet vergoeden, ook als ze nog niet verkocht zijn en ook als er nog geen schade is. De Stichting WAG had de zaak aangespannen namens vierduizend huiseigenaren en woningcorporaties in Groningen. De NAM wilde pas tot vergoeding overgaan als de huizen verkocht waren.

De uitspraak van het gerechtshof is conform die van de rechtbank in Assen. Die gaf de Stichting WAG ook al gelijk. Volgens de stichting betreft het zo’n 100.000 woningen. Zij zouden in totaal een miljard euro minder waard zijn geworden.

Deel dit artikel: