Loket voor afhandeling bevingsschade op 19 maart open

nieuws
Foto: bosatlas.nl

Er komt een nieuw schadeprotocol voor mensen die gedupeerd zijn door de aardbevingen. Het protocol werd woensdag gepresenteerd door minister Wiebes van Economische Zaken. Binnen twee maanden opent het loket voor de schadeafhandeling.

De nieuwe plannen waren dinsdag al uitgelekt. De NAM is vanaf nu geen partij meer in de afhandeling, maar blijft wel aansprakelijk voor de schade. De beoordeling van schade wordt straks behandeld door een onafhankelijke Commissie Mijnbouwschade. Die wordt samengesteld door minister Dekker van Rechtsbescherming.

De commissie behandelt alle meldingen die sinds 31 maart vorig jaar zijn ingediend. De zesduizend oudere meldingen moeten moeten uiterlijk op 1 juli van dit jaar afgehandeld zijn. Het loket voor de afhandeling van bevingsschade moet 19 maart open gaan. Commissaris van de Koning René Paas zegt content te zijn met het resultaat.