Korfballers Nic. verliezen kansloos van Rohda

Het is de korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij zaterdagavond niet gelukt om broodnodige punten te pakken in de Hoofdklasse A. In Amsterdam werd kansloos verloren van Rohda.

Nic. begint slecht aan de wedstrijd. Door doelpunten van Sherida Jansen, Kenny Lauf en twee doelpunten van Silvana Ten staat er na ruim drie minuten spelen al een 4 – 0 op het scorebord in het voordeel van de geel/zwarten. Daarna worden de Groningers wakker en maakte Shay Conray een doelpunt middels een fraai afstandsschot. Nic. weet tot 4 – 3 te komen, maar daarna bouwt Rohda de score steeds verder uit. Van 8 – 5 wordt het 14 – 7. De ruststand wordt op 17 – 10 bepaald.

In de tweede helft laat Rohda zich direct opnieuw gelden wanneer Job Ammerlaan een afstandsschot plaatst. Het doelpunt is dan al zijn vierde goal van de avond. Roos Verheugt maakt namens Nic. meteen 18 – 11 met een doorloopbal. De Amsterdammers blijven echter heer en meester en men loopt makkelijk uit van 21 – 12 naar 27 – 15. Het laatste doelpunt in de wedstrijd wordt gemaakt door Kenny Lauf. Met zijn zevende doelpunt van de avond beslist hij de eindstand op 29 – 17.

Door het zware verlies blijft Nic. op de laatste plaats staan in de competitie met twee punten uit negen wedstrijden en worden de problemen voor de groen/witten steeds groter. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen AW.DTV. Makkelijk zal dat niet worden want samen met Groen Geel staan zij op de eerste plaats in de competitie.