Jorden van Foreest verslaat jeugdwereldkampioen in 22 zetten

sport

Jorden van Foreest heeft in de 8e ronde van het Tata Steel Challengers schaaktoernooi in 22 zetten gewonnen van Tari de jeugdwereldkampioen uit Noorwegen.

De 18-jarige Groninger had weinig bedenktijd nodig om in een Schotse opening zijn tegenstander te verslaan. Daarmee nam Jorden sportieve revanche voor de laatste ronde tijdens het Jeugd WK een paar maanden geleden. Toen had hij middels een overwinning op Tari jeugdwereldkampioen kunnen worden. De partij eindigde echter in remise, waardoor de Noor kampioen werd.

Zijn 16-jarige broer Lucas van Foreest verloor in 22 zettten met de zwarte stukken van de Nederlander Benjamin Bok.  Door deze resultaten staan beide broers met 4 uit 8 op een gedeelte derde plaats, die ze delen met maar liefst zeven spelers.

Koploper Korobov verloor zijn partij en daardoor heeft hij gezelfschap gekregen van Vidit. Beide schakers hebben 6 uit 8. Daarmee staan ze dus 2 punten voor op de achtervolgers. Er volgen in Wijk aan Zee nog 5 rondes.

Deel dit artikel: