CDA noemt niet afzeggen Boef gemiste kans

De CDA Statenfractie is niet blij dat de in opspraak geraakte rapper Boef gewoon op zal treden tijdens popfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. De rapper raakte deze week in opspraak nadat hij drie jonge vrouwen die hem tijdens nieuwjaarsdag een lift hadden gegeven, via social media uitschold voor kechs – straattaal voor hoeren.

Volgens Statenlid Robert de Wit had Eurosonic een krachtig signaal af kunnen geven door te benoemen dat er bij ESNS geen ruimte is voor rappers die het normaal vinden om vrouwen die ’s nachts op stap gaan en alcohol drinken uit te schelden voor hoer. De Wit: “uiteraard gaat Eurosonic Noorderslag over haar eigen programmering, maar hier laten ze wel de kans liggen om te laten zien dat dit soort gedrag niet wordt geaccepteerd, ongeacht of je een bekende popartiest bent”.

De rapper liet zich rond de jaarwisseling onvriendelijk uit over drie vrouwen die hem een lift gaven, nadat hij met pech aan de kant van de weg stond. Hij noemde de vrouwen ‘kechs’, wat straattaal zou zijn voor ‘hoeren’. Een aantal dagen later bood hij zijn excuses aan.