Broers Van Foreest spelen remise in 6e ronde Tata Steel Challengers

sport
chess-wallpaper-3d-01

In de 6e ronde van Tata Steel Challengers schaaktoernooi hebben zowel Jorden van Foreest als zijn broer Lucas remise gespeeld.

De 18-jarige Jorden speelde een rustige remise met zwart tegen de Russin Olga Girya. Na 26 zetten was alle spanning uit de stelling, met remise als logisch resultaat.

Zijn twee jaar jongere broer Lucas blijft het goed doen. Met wit deed de Groninger in het middenspel een onnauwkeurige zet, waardoor hij in het nadeel kwam. Zijn tegenstander Erwin L’Ami gaf vier zetten later het voordeel weer weg, waarna de partij in evenwicht bleef.

Koploper Korobov blijft winnen en hij heeft nu 5,5 uit 6. Lucas van Foreest staat nog steeds op de derde plaats van de veertien spelers met 3,5 uit 6. Opmerkelijk is dat er maar liefst negen spelers, waaronder Jorden van Foreest, met 2,5 uit 6 gelijk staan op de plaatsen 6 t/m 14. Er volgen in Wijk aan Zee nog 7 rondes.

Deel dit artikel: