”Vijf keer Nederlands goud in Pyeongchang”

Nederland haalt 5 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles tijdens de komende Olympische Spelen. Dat beweren drie economen van de Rijksuniversiteit in Groningen. 

Fabian ten Kate, Gerard Kuper en Elmer Sterken doen deze beweringen op basis van de meest actuele informatie die beschikbaar is met onder meer blessures en plaats op de wereldranglijst. Daarnaast wordt er nog rekening gehouden met demografische factoren en prestaties op eerdere Olympische Spelen.

Deze spelen zullen niet weer zo’n daverend succes worden als in Sotsji waar TeamNL maar liefst terug kwam met 24 medailles. Tien meer dan dat de economen hadden voorspeld dat jaar.

Deel dit artikel:

  1. De economen zaten er de vorige keer dus bijna 50 procent naast,dat houdt in dat de algorithm dat deze onderzoekers gebruikt hebben bij beginsel al geheel fout in elkaar zat.I.d.p.v. doodschamen gokken ze nu gewoon weer want dat is het gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *