RUG onderzoeker presenteert onderzoek in stripvorm

Jaarlijks verschijnen honderden onderzoeken bij de Rijksuniversiteit Groningen. Taalonderzoeker Martijn Wieling van de RUG kiest ervoor om zijn onderzoek in stripvorm te presenteren. Door het onderzoek met een stripverhaal te communiceren probeert Wieling een andere doelgroep dan standaard te bereiken.

De stripvorm die de onderzoeker heeft gekozen komt in eerste instantie voort uit zijn eigen interesse voor strips. Wieling geeft aan dat de stripvorm begrijpelijker is voor kinderen en mensen die niets van het onderwerp weten. Het maken van de strip dwingt hem dan ook als expert van het onderwerp te denken in begrijpelijke taal. Daarnaast wil Wieling het proces van een wetenschappelijk onderzoek op een toegankelijke manier vertellen.

De strip bestaat momenteel alleen nog in proefdruk. De definitieve versie wordt later in de week verwacht.