Gronings schaaktalent speelt tegen grootmeester

Vanuit de hele wereld komen schakers in de laatste week van december naar Groningen. Op het Groningse Chess Festival, dat plaatsvindt op de ACLO, begon vandaag de eerste van vier wedstrijden tussen een grootmeester en een schaaktalent. Het talent van dit jaar is de Nederlands kampioen onder de 14 jaar: Eelke de Boer uit Groningen.

Op het festival spelen schakers uit verschillende klassen wedstrijden tegen elkaar. De wedstrijden tussen Eelke en grootmeester Dennis de Vreugt zijn geen onderdeel van het schaaktoernooi. De gedachte is om aanstormend talent tegen gearriveerde spelers te laten spelen.

Eelke maakte op zijn zesde kennis met de sport. Hij keek toe terwijl zijn vader en broer tegen elkaar speelden. Eelke legt de lat hoog, hij wil uiteindelijk Europees kampioen worden. Komende zaterdag is de laatste dag van het Chess Festival. Op die dag wordt duidelijk of het talent de grootmeester heeft kunnen verslaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *