Fietsrotonde woensdag officieel geopend

wijken

Wethouder Paul de Rook opent woensdag om 11.00 uur officieel de fietsrotonde Wilhelminakade / Prinsesseweg. Het is de eerste rotonde in het noorden die alleen toegankelijk is voor fietsers.

De kruising werd al jaren als onoverzichtelijk en onveilig ervaren. Dat kwam door de verschillende verkeersstromen, de diverse wegprofielen en de aansluitende fietsroute op het Jaagpad.

Voor de kruising waren vijf varianten gepresenteerd en de fietsrotonde kreeg de meeste stemmen.

Deel dit artikel:

  1. Misschien dat Paul de Rook nu tijd heeft voor de belachelijke manier waarop fietsers van Oostersingeldwarsstraat richting Oosterpark moeten zien te overleven.

  2. Half fietsend Groningen schreeuwde moord en brand dat er een fietsrotonde moest gaan komen op dit kruispunt en nu het er ligt, lees ik geen bijdrage of jubelstemming van welke voorstander dan ook. M.a.w. het is hen gelukt om de gemotoriseerde verkeersdeelnemer dwars te zitten om zo hun eigen tekortkomingen in verkeersdeelname te verbloemen en legitiem te kunnen maken.

  3. Prima oplossing.
    Maar ja, veel automobilistjes zit het nou eenmaal niet lekker dat ze steeds vaker (terecht) voorrang moeten verlenen aan fietsers. Wen er maar gewoon aan zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *