Bewoners blijven in verzet tegen woontoren

De bewoners van Reitdiephaven blijven zich verzetten tegen een woontoren op het zogenoemde festivalterrein. Ze overwegen een juridische procedure.

Op het terrein zou een toren komen van 70 meter hoog, maar de plannen zijn al aangepast: hij wordt nu 53 meter. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden. De aanpassing gaat de bewoners nog niet ver genoeg. Het laatste woord is nog niet gezegd, want wethouder Ton Schroor is tegen een woontoren aan de haven. Ook wil de gemeenteraad meer draagvlak voor het plan onder de bewoners van de wijk.

Ook naast de jeugdinrichting het Klein Poortje komt een gebouw van 70 meter hoog. Dat mag volgens het bestemmingsplan. Binnenkort presenteert de ontwikkelaar het ontwerp aan de bewoners. De gemeente lijkt akkoord te gaan, de bewoners gaan zich tegen die woontoren niet verzetten.