Waarschijnlijk onafhankelijk onderzoek naar communicatie Warmtestad

Het CDA, StadsPartij, SP, 100% Groningen, ChristenUnie en Partij voor de Dieren steunen een onafhankelijk onderzoek naar de communicatie tussen de gemeente, het Staatstoezicht op de Mijnen en Warmtestad. Dat gebeurde in een debat dat coalitiepartijen VVD en PvdA hadden aangevraagd. Zij denken nog na over steun voor dat onderzoek.

Wethouder Gijsbertsen zegt dat de gemeenteraad dat maar moet beslissen. ‘Volgens ons is er voldoende informatie beschikbaar” Wim Koks van de SP zegt: ‘We willen voorkomen dat we blijven hangen in een welles-nietes-spelletje.’

Het aardwarmteproject WarmteStad is begin deze maand stopgezet. Het Staatstoezicht op de Mijnen had kritiek op de projectorganisatie WarmteStad, vanwege de risico’s op bevingen en het waarschuwingssysteem TLS. Het SodM schatte de kans op slagen van het project op iets meer dan 10%. Dat betekende het einde van het project, en een verlies van miljoenen.

‘Het Staatstoezicht op de Mijnen heeft gemeld dat het waarschuwingssysteem TLS niet werkt. Waarom is dat niet aan ons gemeld? zegt Jan-Pieter Loopstra van de PvdA. Volgens wethouder Mattias Gijsbertsen is de raad steeds op de hoogte gehouden. De raad praat binnenkort verder over Warmtestad.

Deel dit artikel: