Petitie voor trein van Twente naar stad

nieuws

Er is een petitie gestart voor een treinverbinding van Twente naar Groningen. Deze is al 1500 keer getekend.

Om de directe verbinding tot stand te brengen hoeft er alleen 15 kilometer spoor worden aangelegd tussen Musselkanaal en Emmen.

“Door het herstellen van deze vroegere spoorlijn ontstaat er een directe verbinding tussen de universiteitssteden Enschede en Groningen. Tevens worden de economisch zwakke gebieden in Oost-Nederland, Zuidoost-Drenthe en de Veenkoloniën weer per spoor ontsloten”, schrijft reizigersvereniging Alma.

Deel dit artikel:

    1. Heeft geen zin. Het zijn allemaal boemels. Als je echt een goede verbinding wilt aanleggen moet je een hoofdnetlijn tussen Hoogeveen en Almelo aanleggen. Volledig geëlektrificeerd en dubbelsporig. Groningen en Enschede zijn nu eenmaal twee uithoeken die het zonder fatsoenlijke direct verbinding met elkaar moeten stellen. Ook met de auto rij je om.

    2. Voor het belang van Oost Groningen is via Emmen naar Coevorden interessanter natuurlijk. Maar helaas pindakaas heeft Emmen het spoor aan de noordkant gesaneerd. Daar leg je niet zo maar weer spoor neer. Wat dat betreft is idd een spoorverbinding van Hoogeveen naar Dalen (nouja hoeft niet naar Dalen … maar aansluiten op het traject tussen Dalen en Coevorden) makkelijker. Maar dat zal op meer weerstand van de omgeving daar stuiten denk ik en ik betwijfel of mevrouw Moret toe te bewegen is om haar grond af te staan voor zoiets :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *