Minder bestemmingen voor Airport Eelde

nieuws

Groningen Airport Eelde raakt volgend jaar diverse populaire bestemmingen kwijt. De vliegmaatschappijen Transavia, Corendon en TUI hebben dat bekendgemaakt.

Transavia gaat niet langer op Lanzarote vliegen en Corendon stopt met vluchten naar het Griekse eiland Kos. Touroperator TUI laat voorlopig geen eigen toestellen meer op Eelde vliegen. TUI heeft in plaats daarvan stoelen ingekocht bij Transavia.

Volgens de touroperator zitten Schiphol, Rotterdam en Eindhoven tegen hun maximale capaciteit aan, en dat geldt ook voor de luchthavens op de Griekse eilanden. Als gevolg daarvan hebben de luchtvaartmaatschappijen steeds minder ruimte en flexibiliteit om alle chartervluchten uit te voeren. TUI stelt dat vluchten met een tussenstop, zoals op Eelde, aan het verdwijnen. Die maken plaats voor non-stop vluchten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *