Jong FC Groningen verliest van Harkemase Boys

Foto Andor Heij. Jong FC Groningen.

FC Groningen onder 23 jaar verloor op Corpus den Hoorn onnodig van Harkemase Boys. Het duel in de Derde Divisie op zaterdag eindigde in 2-3.

Al na vijf minuten kwamen de Friezen door Kevin Mennega op 0-1. Een fantastische vrije trap van Ajdin Hrustic betekende tien minuten later 1-1. Daarna schoot hij nog eens net over. Verder gebeurde er voor beide doelen weinig.

Tien minuten na de pauze namen de bezoekers uit Harkema wederom de leiding. Van dichtbij frommelde aanvoerder Henny Bouius raak (1-2). Daarna was het weer de beurt aan de thuisclub, die David Browne de 2-2 zag maken. Daarna kon de bij vlagen leuke ontmoeting alle kanten op. In de 68ste minuut kopte spits Jan Hooiveld raak: 2-3.

In de voorlaatste minuut trok de Friese verdediger Kellian van der Kaap aan de noodrem: strafschop en rood. Keeper Erick Jansema maakte de penalty van Joël Donald knap onschadelijk. Met 18 uit 11 staat Jong FC Groningen nu vijfde.